Продукти:
- 1 и 1/2 чаша брашно
- 1 чаша захар
- 1 чаша хладка вода
- 1 чаена лъжичка бял оцет
- 1/4 чаша натурално какао на прах
- 1 чаена лъжичка сода за хляб
- 1/3 чаша олио
- 1 чаена лъжичка ванилов екстракт
Приготвяне:
В купа пресейте брашното заедно със содата. След това прибавете захарта и какаото. Постепенно сложете и олиото, оцета и водата. По желание може да сложите около 50 г счукани ядки. След като се получи гладко тесто, изсипете го в намазнена и набрашнена тавичка, съветва az-jenata.bg.
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност. След като кексът изстине може да го поръсите с пудра захар или да сервирате със сладко по ваш избор.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
Останете информирани с Bulgaria ON AIR и в канала ни в Google News Showcase.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
Тагове: